Blokkeer en De-activateer Facebook Berichten op Facebook.com

Aug 07,2019 • Geplaatst bij: Facebook • Bewezen oplossingen

Facebook heeft zijn privacy policy dynamisch veranderd de laatse jaren. Terwijl sommige veranderingen heel behulpzaam waren, waren andere echt absurd door mensen toe te staan invloed te hebben in andermans privacy. Het is heel makkelijk gemaakt voor mensen om zowat iedereen te kunnen contacten wat heel vervelend kan zijn. Dit artikel geeft je een inzicht in de basis instellingen van Facebook wat het ontvangen van berichten betreft. Dit artikel leert je hoe Facebook berichten te blokkeren en de-activateren en ongewenste personen voor goed van je inbox vandaan te houden.

In het begin gaf Facebook iedereen een optie om de “Berichten” optie op hun tijdlijn uit te schakelen zodat ze konden besluiten om alleen hun vrienden hen te laten contacten of ook vrienden van vrienden en zo verder. Maar nu is deze optie niet langer meer beschikbaar voor gebruikers. As je Facebook berichten op Facebook wilt blokkeren en de-activateren, heb je twee manieren om de situatie aan te pakken. We zullen deze twee manieren afzonderlijk in detail bespreken en naar de processen kijken hoe Facebook berichten te blokkeren en de-activeren.

Deel 1. Stel je berichten filter in op “Strikt”

Op deze manier gaan alle ongewenste berichten (berichten van mensen die geen vrienden zijn) naar de “Anderen” map in plaats van je inbox. Dit betekent dat je deze berichten nog steeds zal blijven ontvangen, maar ze vervelen je niet meer omdat ze niet in je inbox komen.

Om dit te doen, volg de instructies hieronder:

1. Log in op je Facebook account door naar https://www.facebook.com te gaan via je browser en geef een geldig Facebook gebruikersnaam en wachtwoord op.

2. Klik op de privacy shortcuts, naast de meldingen tab bovenaan rechts op het scherm, klik in het drop down menu op “Wie kan mij contacten” en kies “Strikte Filtering”. Strikte filtering laat berichten van iedereen anders dan je vrienden direct naar de inbox sturen. Als je echter het minder strikt wil zijn op enig moment, dan kun je weer makkelijk terug naar "Basis filtering” waarna de meeste berichten weer in je inbox terecht komen in plaats van de “Anderen” map.

open facebook to block and deactivate facebook messages


3. Als dit je probleem niet oplost, omdat de persoon die het veroorzaakt in de vriendenlijst staat, moet je hem gewoon als vriend verwijderen. Dit zorgt ervoor dat toekomstige berichten worden gefilterd en standaard naar de “Anderen” worden gestuurd. Maar je moet wel eerst de oude conversaties met hem verwijderen voordat het filteren effect heeft.

Deel 2. Blokkeer de persoon van wie je niet langer berichten meer wilt ontvangen

Als verwijderen van een vriend niet de juiste oplossing biedt in je situatie en je wilt gewoon niets meer horen van een persoon of je voelt dat zaken uit de hand lopen, dan je kune je de persoon gewoon blokkeren. Op deze manier kan de betreffende persoon geen berichten meer sturen, je posten taggen of je toevoegen als vriend. Denk er wel aan dat je mensen niet colletief kunt blokkeren; je zult ze een voor een moeten blokkeren. Om mensen te blokkeren, volg deze stappen:

1. Zoek het profiel van de persoon met de zoekbalk linksboven in de nieuws feed.

start to block and deactivate facebook messages


2. Open zijn profiel. Naast de berichtenknop vind je een andere knop met “…” er op. Klik er op en selecteer in het drop down menu “Blokkeer”. Denk er aan dat na het blokkeren van de persoon, die persoon je profiel niet meer kan bezoeken en berichten sturen, net zoals je zelf dat niet meer kunt met zijn profiel en ook geen berichten meer kan sturen.

block and deactivate facebook messages processed


3. Als je per ongeluk iemand blokkeert, dan kun je deze blokkering altijd opheffen door naar instellingen te gaan door “Blokkeren” te selecteren in het menu aan de linkerkant van het scherm. Je ziet dan een lijst van alle personen die je geblokkeerd hebt. Je klikt gewoon op “blokkering opheffen” naast de naam van de persoon en dan is hij niet langer geblokkeerd om je profiel te bezoeken en berichten te sturen.

block and deactivate facebook messages finished


4. Denk er aan dat als je iemand blokkeert, deze automatisch wordt verwijderd van je vriendenlijst. Als je in de toekomst de boel weer recht wilt trekken en besluit de blokkering op te heffen, dan moet je hem een vriendschapsverzoek sturen om hem weer aan je lijst toe te voegen. Een ander punt wat je moet beseffen is dat blokkeren wederzijds is. Dat betekent dat als je iemand blokkeert alle communicatie van jouw kant naar die persoon ook ophoud.

De privacy policy van Facebook kan wat opener zijn, maar je hebt nog steeds rechten voor jezelf in de zin dat je kunt beslissen wie je van je inbox vandaan wilt houden en daarmee van je leven. Dit artikel leert je hoe deze rechten juist te gebruiken. Je heeft niet afgeblaft of lastig gevallen te worden door een persoon. Je kunt eenvoudig de gegeven instructies opvolgen en je van hem ontdoen.

Jane Lunes

staff Editor

0 Reactie (s)
Home > Hoe > Facebook > Blokkeer en De-activateer Facebook Berichten op Facebook.com